Nieuws over het Colosseum

Concerten in het Colosseum

Rondlopen in het Colosseum op een normale dag is al bijzonder. Maar kun je je voorstellen dat je er een concert ziet van een wereldster? Dat is toch de perfecte avond uit. En dan zie je het theater ook in zijn volle glorie en waar het voor bedoelt is: voor vermaak van het volk.

Alhoewel er dit jaar geen concert gepland staat in het Colosseum, vind er in 2020 wel de openingsceremonie van het EK voetbal plaats (zoals je hier kunt lezen). Wie weet volgen er daarna ook weer meer concerten. Laten we het hopen! Uiteraard word je daarvan op de hoogte gehouden op deze site.

Bekijk hieronder de beelden van een aantal wereldsterren die in deze unieke setting te bewonderen waren.

Paul mcCartney

In 2003 was het de eer aan de ex-Beatle Paul mcCartney om met zijn band het podium te bestijgen. Daarover grapte hij tegen het publiek “We understand it’s the first time there’s been a band in the Colosseum since the Christians”. Helaas voor de vele fans die er graag bij hadden willen zijn, werden er maar 400 mensen toegelaten bij dit speciale benefietconcert. De volgende speelde sir Paul McCartney echter ook nog gratis (!) voor een publiek buiten het Colosseum:

Simon & Garfunkel

Een jaar later, in 2004, was het de beurt aan een werelberoemd duo. Paul Simon en Art Garfunkel traden op in het wereldwonder in Rome. Helaas zijn de beelden daarvan zo slecht dat die niet op deze pagina komen te staan. Maar ze horen zeker in het rijtje ‘wereldsterren die in het Colosseum hebben opgetreden’ thuis.

Elton John

In 2005 speelde er voor de derde keer op een rij een beroemde popster in het Colosseum. Dit keer was het de beurt aan Elton John. En net als die andere beroemde Brit hierboven verraste hij zijn fans ook met een gratis optreden buiten het Colosseum.

Billy Joel

In 2006 betreed Billy Joel het podium in het Colosseum. Zijn optreden werd ingeleid door een andere bekende zanger: Bryan Adams. Als we de krantenkoppen mogen geloven, was men nog meer onder de indruk van deze zanger – bekend van onder andere het nummer ‘Piano Man’ – dan van Elton John en Simon & Garfunkel.

Eind 2017 trad er een nieuwe directeur aan bij het Colosseum aan. Zij verkondigde meer concerten in het theater te willen laten plaatsvinden. Maar tot op heden lijkt dit nog niet aan de orde te zijn helaas. Hopelijk zal het niet lang meer duren voor je er een prachtig concert kunt gaan bijwonen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply