Colosseum tickets en prijzen

colosseum tickets

Alles wat je je wilt weten over het kopen van colosseum tickets

Het Colosseum is een must-see tijdens je trip naar Rome. Maar waar kun je het beste je tickets kopen? En wat kosten die? Bekijk hier alle informatie die je nodig hebt om tickets te kopen voor het beroemdste amfitheater ter wereld.

Wat kost een kaartje?

Bekijk hieronder de toegangsprijzen voor het Colosseum. Met deze tickets kun je ook de Palatijn en het Forum Romanum bezoeken. Er bestaan geen tickets waarmee je alleen een bezoek aan het Colosseum kunt brengen.

Soort ticketPrijs aan de deur
Standaard€18
Inwoners EU 18 – 25 jaar€4
<18 jaarGratis
Rome ToeristenkaartGratis

– Tip! Bezoek alle hoogtepunten met de Rome toeristenkaart-
Wil jij het Colosseum, de Vaticaanse musea, de Sixtijnse kapel en de Sint-Pieterbasiliek bezoeken? Dan is de populaire Roma Tourist Card iets voor jou! Al je tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden in 1 pas.
Meer info en koop de Rome toeristenkaart >>

Tickets Colosseum kopen

Je kunt op verschillende manieren aan tickets voor het Colosseum komen:

1. Koop je tickets online

Wij raden je aan om je tickets online te kopen. Dan hoef je niet in de wachtrij en weet je zeker dat er plek is. Je betaalt 6 euro meer dan aan de deur. Maar daarvoor sla je de wachtrij over en krijg je een audiogids voor op je smartphone. De audiogids kun je downloaden en tijdens je bezoek aan het Colosseum beluisteren.

De voordelen van op een rij:

Je slaat de wachtrij over
Je bent verzekerd van een plek
Inclusief audiogids met leuke weetjes

2. Bij het Colosseum

Je kunt je tickets natuurlijk ook bij het Colosseum zelf kopen. Maar er staan bijna altijd lange rijen voor de kassa. En daardoor kan de wachttijd behoorlijk oplopen. Lang wachten is nooit fijn, maar al helemaal niet op een hete dag in Rome. Bovendien wil je je tijd in deze prachtige stad natuurlijk liever niet in de rij staan.

3. Koop de Rome toeristenkaart

Een andere aanrader is om je tickets voor het Colosseum als combinatiedeal te kopen. Dat kan met de Rome toeristenkaart. Met deze kaart krijg je toegang tot de volgende attracties:

  • Het Colosseum
  • Vaticaanse musea & Sixtijnse Kapel
  • Sint-Pietersbasiliek inclusief een rondleiding

Ook krijg je met deze kaart 10% korting op andere bezienswaardigheden. En je krijgt een audiogids voor Rome waarmee je allerlei leuke weetjes over de stad hoort. Lees meer over de voordeelkaart voor Rome of koop de kaart nu:Verschillende tickets

Bekijk hieronder verschillende tickets voor het Colosseum:

SoortOmschrijvingPrijs
Colosseum met videoguideOntloop de wachtrij en bezoek het Colosseum. Inclusief informatieve videoguide met allerlei interessante achtergrondinformatie over het beroemdste amfitheater ter wereld.€28Koop nu
Colosseum + arenafloorHet enige ticket waarmee je voet zet op de arenavloer van het Colosseum!€29Koop nu
Rome ToeristenkaartSkip the line-toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn.€111Koop nu

Bekijk het overzicht van alle tickets hier.


Koop je tickets


Gratis entree Colosseum

Je kunt het Colosseum iedere eerste zondag van de maand gratis bezoeken. Dit is een geweldige manier om geld te besparen. Maar… op deze dagen is het meestal extreem druk. Je kunt voor deze data niet van tevoren tickets boeken. Dat betekent dat je in de rij moet staan tot je naar binnen kunt. En de wachttijd kan oplopen tot enkele uren. Daarom kan het verstandiger zijn om het Colosseum op een andere dag te bezoeken.

Het Colosseum is ook gratis voor:

  • iedereen jonger dan 18 jaar
  • mensen met een handicap en hun begeleider

Let op: deze groepen hebben nog steeds een ticket nodig. Dus zorg ervoor dat je deze reserveert.

Heb je vragen over het kopen van tickets voor het Colosseum? Laat dan hieronder een reactie achter en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.


Lees ook

No Comments

    Leave a Reply