Colosseum tickets en entreeprijzen

colosseum tickets en kosten

Alles wat je je wilt weten over het kopen van colosseum tickets

Het Colosseum is een must-see tijdens je trip naar Rome. Maar hoe duur is de entree en waar koop je tickets? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het verkrijgen van tickets voor dit bijzondere wereldwonder.

Entreeprijzen

Bekijk hier de entreeprijzen en verschillende tickets voor het Colosseum. Let op: alle tickets voor het Colosseum zijn combinatietickets met de Palatijn en het Forum Romanum. Er zijn dus tickets die alleen geldig zijn voor het Colosseum.

Soort ticketPrijsBoekingskostenKoop nu
Standaard€12€2Koop nu voor maar €14.50 inclusief audioguide
Inwoners van EU van 28 – 25 jaar€2€2Koop nu voor €6.50 inclusief audioguide
Ticket voor iedereen jonger dan 18 jaarGratisGeen
Met Roma passGratis€2Koop nu de Roma pass
Je kunt niet onder de boekingskosten voor het Colosseum uitkomen. Ook niet als je bij het Colosseum in de rij staat.

Er zijn ook dagen waarop je het Colosseum gratis kunt bezoeken. Zie hieronder.

Tickets Colosseum kopen

Er zijn verschillende manieren waarop je aan tickets voor het Colosseum kunt komen. Bekijk alle opties hieronder:

1. Bij het Colosseum zelf

Je kunt natuurlijk in de rij gaan staan bij het Colosseum. Dat lijkt wellicht een goede optie, maar dit is zeker niet de beste optie. Sterker nog: het is eigenlijk de slechtste optie. Je loopt zo namelijk het risico dat je niet naar binnen kunt. Er mogen namelijk maar 3.000 mensen tegelijkertijd het Colosseum in. Het kan dus zo zijn dat de kaarten uitverkocht zijn op het moment dat jij bij de kassa bent. Bovendien staat er meestal een hele lange rij voor de kassa en kan de wachttijd behoorlijk oplopen. Uren wachten is sowieso niet prettig, maar al helemaal niet op een snikhete dag in Rome.

2. Online boeken

De beste optie is om van tevoren je tickets voor het Colosseum online te boeken. Zo voorkom je een lange wachtrij en ben je zeker van je toegang. Je hebt twee opties voor het online aanschaffen van je tickets:

1. Ik zou je aanraden om je tickets via deze website te kopen. Voor maar 50 cent meer dan de officiële ticketprijs, krijg je ook een audioguide. Deze kun je downloaden en afluisteren tijdens je bezoek aan het Colosseum. De voordelen van deze online tickets op een rij:

Betaal eenvoudig met iDeal
Ticket is inclusief audioguide
Als je via de officiële site een audioguide wilt ben je duurder uit dan bij ticketbar
Zeer betrouwbaar

Bekijk meer info en koop hier je tickets

2. Als je liever 50 cent goedkoper uit bent en geen audioguide wilt, dan kun je je tickets via de officiële website van het Colosseum kopen. Je kunt hier alleen met creditcard betalen.

3. Met Roma pass of Rome Stadspas

Zowel de Rome pass als de Rome Stadspas zijn voordeelkaarten voor Rome. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer reizen, en gratis of met korting allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Je kunt met beiden ook gratis het Colosseum bezoeken. Je moet alleen nog wel €2 betalen voor de reserveringskosten. Let op! Het is echter wel zo dat er met de Roma Pass maar een beperkt aantal reserveringen voor het Colosseum mogelijk zijn, dus kijk van tevoren goed of je met de Roma Pass wel je gewenste bezoek aan het Colosseum kunt brengen. Als je de kaart bestelt, zorg dan dat je ook meteen een reservering voor het Colosseum maakt. In het ergste geval kun je de kaart gewoon kosteloos annuleren tot 24 uur van tevoren.

Vergelijk de Roma Pass en de Rome Stadspas en kijk waar je ze koopt >>

Verschillende tickets

Bekijk hieronder een selectie van de verschillende tickets voor het Colosseum.

SoortOmschrijvingPrijsKoop je ticket
Colosseum Fast TrackOntloop de wachtrij en bezoek op je eigen gelegenheid het Colosseum. Inclusief audioguide met allerlei interessante achtergrondinformatie over dit beroemde amfitheater en tickets voor het Forum Romanum & Palatijn.€14.50Koop nu
Colosseum met videoguideOntloop de wachtrij en bezoek het Colosseum. Inclusief informatieve videoguide met allerlei interessante achtergrondinformatie over het beroemdste amfitheater ter wereld.€24Koop nu
Colosseum met uitzichtBezoek nu ook de derde, vierde en vijfde verdieping van het Colosseum. Inclusief 1 uur durende tour door het grootste amfitheater ter wereld en tickets voor het Forum Romanum & Palatijn.€23Koop nu
Best of Rome PassSkip the line-toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn.€79Koop nu

Rondleidingen Colosseum

Een rondleiding voegt écht iets toe aan je bezoek van het Colosseum. Een bezoek is natuurlijk hoe dan ook indrukwekkend, maar met een gids kijk je op een hele andere manier naar deze historische plek. Deze brengt het gebouw als het ware voor je ogen tot leven.

Bekijk de beste rondleidingen door het Colosseum op een rij

Gratis entree Colosseum

Tot voor kort kon je het Colosseum iedere eerste zondag van de maand gratis bezoeken. De regels hiervoor zijn echter veranderd. Er zijn nu specifieke dagen geselecteerd waarop je gratis het Colosseum binnen mag.

In 2020 kun je op de volgende dagen gratis naar binnen:

 • 5 januari
 • 2 februari
 • 1 maart
 • 9 mei
 • 5 en 29 juni
 • 23 september
 • 4 oktober
 • 4 november
 • 18 december

Let wel: op deze dagen kan het extreem druk zijn in het Colosseum. Bovendien kun je voor deze data niet van tevoren een ticket boeken. Dat betekent dat je in de rij moet wachten tot je naar binnen kunt. En de wachttijd kan oplopen tot enkele uren. Wat dat betreft is het wellicht verstandiger om het Colosseum op een andere dag te bezoeken.

– Koop nu tickets voor het Colosseum –
Ga jij binnenkort naar het Colosseum in Rome? Koop dan nu alvast je tickets online. Zo voorkom je uren in de rij staan. Voor maar 50 cent meer dan via de officiële site krijg je gratis een exclusieve audiotour én kun je eenvoudig afrekenen met iDeal!

Heb je vragen over het kopen van tickets voor het Colosseum? Laat dan hieronder een reactie achter en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.


Lees ook

No Comments

  Leave a Reply