Colosseum tickets en entreeprijzen

colosseum tickets

Alles wat je je wilt weten over het kopen van colosseum tickets

Het Colosseum is een must-see tijdens je trip naar Rome. Maar hoeveel betaal je om er binnen te komen? En waar koop je eigenlijk het beste tickets voor het Colosseum? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het kopen van tickets voor dit bijzondere wereldwonder.

Entreeprijzen

Bekijk hieronder de entreeprijzen en verschillende tickets voor het Colosseum. Let op: alle tickets voor het Colosseum zijn combinatietickets met de Palatijn en het Forum Romanum. Er zijn dus geen tickets die alleen geldig zijn voor het Colosseum.

Soort ticketPrijsBoekingskosten*
Standaard€18€2Koop nu
Inwoners van EU van 28 – 25 jaar€4€2
Ticket voor iedereen jonger dan 18 jaarGratisGeen
Met Roma passGratis€2Koop nu de Roma pass
*Je kunt niet onder de boekingskosten voor het Colosseum uitkomen. Ook niet als je bij het Colosseum in de rij staat.

Tickets Colosseum kopen

Er zijn verschillende manieren waarop je aan tickets voor het Colosseum kunt komen. Bekijk alle opties hieronder:

1. Bij het Colosseum zelf

Je kunt natuurlijk in de rij gaan staan bij het Colosseum. Dat lijkt wellicht een goede optie, maar dit is zeker niet de beste optie.

Er staat meestal een hele lange rij voor de kassa. En de wachttijd kan dus behoorlijk oplopen. Uren wachten is sowieso niet fijn, maar al helemaal niet op een snikhete dag in Rome.

Bovendien loop je het risico dat je niet naar binnen kunt. Er mogen namelijk maar 3.000 mensen tegelijkertijd het Colosseum in. Het kan dus zo zijn dat de kaarten uitverkocht zijn op het moment dat jij bij de kassa bent. Maar goed, deze kans is wel klein.

2. Online boeken

Beter is het om van tevoren je tickets voor het Colosseum online te boeken. Zo voorkom je een lange wachtrij en ben je zeker van je toegang. Je hebt twee opties voor het online aanschaffen van je tickets:

1. Je kunt je tickets via deze website te kopen. Voor €6 meer dan de officiële ticketprijs, krijg je ook een gids voor op je smartphone. Deze kun je downloaden en afluisteren tijdens je bezoek aan het Colosseum. De voordelen van deze online tickets op een rij:

Betaal eenvoudig met iDeal
Ticket is inclusief gids voor op je smartphone
Als je via de officiële site een audioguide wilt ben je duurder uit
Betrouwbaar

Bekijk meer info en koop hier je tickets

2. Als je liever 50 cent goedkoper uit bent en geen audioguide wilt, dan kun je je tickets via de officiële website van het Colosseum kopen. Je kunt hier alleen met creditcard betalen.

3. Met Roma pass of Rome Stadspas

Zowel de Rome pass als de Rome Stadspas zijn voordeelkaarten voor Rome. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer reizen, en gratis of met korting allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Je kunt met beiden ook gratis het Colosseum bezoeken. Je moet alleen nog wel €2 betalen voor de reserveringskosten. Let op! Het is echter wel zo dat er met de Roma Pass maar een beperkt aantal reserveringen voor het Colosseum mogelijk zijn, dus kijk van tevoren goed of je met de Roma Pass wel je gewenste bezoek aan het Colosseum kunt brengen. Als je de kaart bestelt, zorg dan dat je ook meteen een reservering voor het Colosseum maakt. In het ergste geval kun je de kaart gewoon kosteloos annuleren tot 24 uur van tevoren.

Vergelijk de Roma Pass en de Rome Stadspas en kijk waar je ze koopt >>

Verschillende tickets

Bekijk hieronder een selectie van de verschillende tickets voor het Colosseum.

SoortOmschrijvingPrijsKoop je ticket
Colosseum met videoguideOntloop de wachtrij en bezoek het Colosseum. Inclusief informatieve videoguide met allerlei interessante achtergrondinformatie over het beroemdste amfitheater ter wereld.€25Koop nu
Colosseum + arenafloorHet enige ticket waarmee je voet zet op de arenavloer van het Colosseum!€28Koop nu
Best of Rome PassSkip the line-toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn.€85Koop nu

Gratis entree Colosseum

Tot 2019 kon je het Colosseum iedere eerste zondag van de maand gratis bezoeken. De regels hiervoor zijn echter veranderd. Er zijn nu specifieke dagen geselecteerd waarop je gratis het Colosseum binnen mag. Deze dagen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld door de directie en zijn meestal niet beschikbaar in het hoogseizoen (juli en augustus).

Dit kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, maar we raden toch aan om tickets te kopen om lange wachttijden in de rij te voorkomen. Op deze dagen kan het extreem druk zijn in het Colosseum. Bovendien kun je voor deze data niet van tevoren een ticket boeken. Dat betekent dat je in de rij moet wachten tot je naar binnen kunt. En de wachttijd kan oplopen tot enkele uren. Wat dat betreft is het wellicht verstandiger om het Colosseum op een andere dag te bezoeken.

Heb je vragen over het kopen van tickets voor het Colosseum? Laat dan hieronder een reactie achter en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.


Lees ook

No Comments

    Leave a Reply