Rondleidingen door het Colosseum

Bekijk de leukste en beste rondleidingen op een rij

Wil je een rondleiding waarbij een professionele gids je alles vertelt over de geschiedenis en constructie van het Colosseum? Of waarbij je bijvoorbeeld op de arenavloer of juist in het gangenstelsel onder het theater terechtkomt? Dan is er een groot aanbod voor je. Sterker nog, er zijn zoveel verschillende rondleidingen in het Colosseum mogelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ook verschillende prijzen onderling behoorlijk van elkaar.

Bekijk hieronder verschillende opties voor Colosseum rondleidingen.

Rondleiding Colosseum met een kleine groep

Deze rondleiding is een recht-toe-recht-aan rondleiding door het Colosseum. Met een kleine groep (fijn! max 15 personen) en een professionele gids met een goed verhaal. Deze vertelt je in een uur alles wat je wilt weten over dit wereldwonder. Hij of zij beantwoordt al je vragen en zorgt ervoor dat je als een kenner het Colosseum weer verlaat. Ook krijg je nog een audioguide voor alle belangrijke bezienswaardigheden in Rome (waaronder de Spaanse trappen en de Trevi-fontijn) en krijg je toegang tot het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel.
Rondleiding Colosseum inclusief arenavloer

Met een gewoon ticket voor het Colosseum mag je niet de arenavloer op. Maar met deze rondleiding mag dat wel. En dat is wel heel bijzonder, want dan krijg je ook een gevoel bij hoe de mensen in de arena zich gevoeld moeten hebben terwijl ze omringt werden door zo’n grote tribune met schreeuwende Romeinen. Na een korte introductie vanaf buiten het Colosseum neemt de gids je mee naar binnen en hoor je alles over de geschiedenis, het ontwerp en de constructie van dit unieke bouwwerk.


Rondleiding met Nederlandstalige gids

Wil je graag een rondleiding door een Nederlandstalige gids? Dan is dit jouw keuze. De gids neemt je niet alleen mee naar het Colosseum maar vertelt je ook alles wat je wilt weten over het Forum Romanum.

Het bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum waren zeer interessant. Alles verliep vlot: ontmoetingsplaats, toegang, timing.. Heel tevreden met de gids!

Deelnemer Nederlandstalige tour

– Tip: bezoek alle hoogtepunten met de Rome toeristenkaart-
Wil jij naast het Colosseum ook de Vaticaanse musea, de Sixtijnse kapel en de Sint-Pieterbasiliek bezoeken? Koop dan de populaire Roma Tourist Card. Dan heb je al je tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden in één pas. Bekijk meer info over de Toeristenkaart Rome.

Avondrondleiding incl. ondergronds deel en arena

Toegegeven, deze tour is zeker niet goedkoop, maar hij staat wel garant voor een uniek bezoek aan het Colosseum. Deze rondleiding vindt na sluitingstijd plaats. Kortom: er zijn op dit tijdstip heel veel minder toeristen aanwezig! Je hebt dus veel meer zicht op de bijzondere constructie zelf. Bovendien zorgt het maanlicht voor een speciale atmosfeer.

En dat is nog niet alles. Tijdens deze rondleiding krijg je ook toegang tot de arenvloer én bezoek het ondergrondse deel van het Colosseum.

Deze tour is zo populair dat hij heel vaak uitverkocht is. Mocht je dus over een paar maanden naar Rome gaan en deze rondleiding willen doen: boek deze dan nu alvast! Je kunt tot 24 uur van tevoren annuleren, maar je kunt niet meer last minute boeken.


Rome in één dag

Tijdens deze uitgebreide rondleiding zie je alle hoogtepunten van Rome op 1 dag. Je brengt tijdens deze dag een bezoek aan zowel het Vaticaan, de Sint-Pietersbasiliek met de Sixtijnse kapel als natuurlijk… het Colosseum! Je brengt de ochtend door in Vaticaanstad waar de gids je meeneemt in je meeneemt langs iconische bezienswaardigheden en kunstwerken. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en passeer de meesterwerken van de Vaticaanse Musea. ’s Middags breng je samen met de gids een bezoek aan het indrukwekkende Colosseum en volgens wandel je langs de archeologische vindplaatsen eromheen, waaronder de Palatijnse heuvel en de Romeinse Fora. Na deze  rondleiding weet je alles over Rome en deze bijzondere bezienswaardigheden.Lees ook