Adres Colosseum & hoe kom je er

Adres Colosseum & hoe kom je er?

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Maar er zijn ook vele wegen die naar het Colosseum leiden. Je kunt er op verschillende manieren komen. Op deze pagina vind je een overzicht per vervoermiddel en lees je ook hoe je makkelijk zelf je trip naar het amfitheater kunt plannen.

Metro

  • Neem lijn B

Lijn B is een praktische manier om bij het Colosseum te komen. Je stapt vlakbij het Colosseum uit, bij de halte genaamd ‘Colosseo’. Er is ook een nieuwe lijn – Lijn C – in de aanbouw. Deze komt nog dichter bij het amfitheater uit. De voorspellingen zijn dat deze nieuwe lijn in 2023 in gebruik wordt genomen.

Bus

De volgende lijnen stoppen vlakbij het Colosseum:

  • 51
  • 75
  • 85
  • 87
  • 117
  • 1118

Al deze bussen stoppen bij de halte Colosseo, met ofwel de toevoeging ‘Claudia’, ofwel de toevoeging ‘Labicana’ (afhankelijk van de lijnen stoppen ze bij een van deze twee). Hoe dan ook als je Colosseo hoort – of het Colosseum ziet – weet je dat je uit moet stappen.

Het kan ontzettend druk zijn in de bus. De kans op een zitplek is dan ook het grootst als je bij een van de eerste haltes van de lijn instapt, maar reken er vooral niet op. Hou er ook rekening mee dat er bij de bushalte geen nette rij is waarbij degene die het eerste komt ook het eerste instapt. Let in het Openbaar Vervoer ook heel goed op je spullen! Dit zijn de favoriete plekken voor zakkenrollers.

Tram

  • Lijn 3

Stap uit bij tramhalte Colosseo. Dit is naast het Colosseum.

Hop on Hop off bus

Naast de gewone lijnbussen, kun je ook met de bekende Hop on Hop off bus naar het Colosseum reizen. Dit is een ideale vorm van transport, omdat je hiermee makkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome te zien krijgt. Je kunt bij elke halte in- en uitstappen. Uiteraard is er ook een halte bij het Colosseum.

Taxi

Je kunt natuurlijk ook een taxi van of naar het Colosseum nemen. Zo hoef je niets uit te zoeken en word je direct op de plaats van bestemming gebracht. Naast het Colosseum is een taxi standplaats, waar je eenvoudig in de taxi stapt.

Plan zelf je trip

Plan nu zelf je trip met deze Italiaanse reisplanner. Hiermee kun je precies zien hoe je van deur tot deur moet reizen.

Waar ligt het colosseum?

Het Colosseum ligt op ongeveer 25 minuten lopen van andere grote bezienswaardigheden zoals het Pantheon, de trevi fonteinen & de Spaande Trappen. Als je er naartoe wilt lopen vanaf het Vaticaan ben je langer onderweg. Reken dan op ongeveer een uurtje wandelen.

Adres Colosseum

Adres: Piazza del Colosseo 1


Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *