Adres Colosseum & hoe kom je er

adres colosseum

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Maar er zijn ook vele wegen die naar het Colosseum leiden. Je kunt er op verschillende manieren komen. Op deze pagina vind je een overzicht per vervoermiddel en lees je ook hoe je makkelijk zelf je trip naar het amfitheater kunt plannen.

Met de metro

Je reist eenvoudig met de metro naar het Colosseum met Lijn B. Je stapt vlakbij het Colosseum uit, bij de halte genaamd ‘Colosseo’. Er is overigens ook een nieuwe lijn – Lijn C – in de aanbouw die nog dichter bij het amfitheater uitkomt. De voorspellingen zijn dat deze nieuwe lijn in 2023 in gebruik wordt genomen.

Met de bus

Je kunt ook met de bus naar het Colosseum. De onderstaande lijnen stoppen allemaal dichtbij het bekende amfitheater. Ze stoppen ofwel bij de halte ‘Colosseo Claudia, ofwel bij de halte ‘Colosseo Labicana’. Afhankelijk van in welke bus je stapt, stap je bij een van deze haltes uit.

Dit zijn alle buslijnen die naar het Colosseum rijden:

Lijn 51
Lijn 75
Lijn 85
Lijn 87
Lijn 117
Lijn 118

Let op: het kan ontzettend druk zijn in de bus. De kans op een zitplek is dan ook het grootst als je bij een van de eerste haltes van de lijn instapt, maar reken er vooral niet op. Hou er ook rekening mee dat er bij de bushalte geen nette rij is waarbij degene die het eerste komt ook het eerste instapt. Let in het Openbaar Vervoer ook heel goed op je spullen! Dit zijn de favoriete plekken voor zakkenrollers.

Met de tram

In Rome rijden ook trams rond. Dat betekent dat je ook de keuze hebt om met dit vervoermiddel naar het Colosseum af te reizen. Er is echter maar één lijn die er vlakbij stopt, namelijk lijn 3. Als je deze tram pakt, stap dan uit bij tramhalte Colosseo. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze halte naast het Colosseum.

Met de hop on hop off bus

Naast de gewone lijnbussen, kun je ook met de bekende Hop on Hop off bus naar het Colosseum reizen. Dit is een ideale vorm van transport, omdat je hiermee makkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome te zien krijgt. Je kunt bij elke halte in- en uitstappen. Uiteraard is er ook een halte bij het Colosseum.

Met de taxi

Je kunt natuurlijk ook een taxi van of naar het Colosseum nemen. Zo hoef je niets uit te zoeken en word je direct op de plaats van bestemming gebracht. Naast het Colosseum is een taxi standplaats, waar je eenvoudig in de taxi stapt.

Plan je trip naar het Colosseum

Plan nu zelf je trip met deze Italiaanse reisplanner. Hiermee kun je precies zien hoe je van deur tot deur moet reizen.

Waar ligt het Colosseum?

Het Colosseum ligt op ongeveer 25 minuten lopen van andere grote bezienswaardigheden zoals het Pantheon, de trevi fonteinen en de Spaanse Trappen. Als je er naartoe wilt lopen vanaf het Vaticaan ben je langer onderweg. Reken dan op ongeveer een uurtje wandelen.

Adres van het Colosseum: Piazza del Colosseo 1

– Koop nu tickets voor het Colosseum –
Ga jij binnenkort naar het Colosseum in Rome? Koop dan nu je tickets online. Zo voorkom je dat je uren in de rij moet staan voor een toegangskaartje.


Lees ook

No Comments

    Leave a Reply