handige info Nieuws over het Colosseum

Wat níet te doen als je naar het Colosseum gaat?

Op deze site vind je allerlei handige tips en informatie voor als je naar het Colosseum in Rome gaat. Maar wat moet je nou eigenlijk juist níet doen tijdens je bezoek. Voorkom deze missers en zorg er zo voor dat je goed voorbereid op pad gaat.

1. In de rij gaan staan voor een kaartje

Als je met een stedentrip naar Rome gaat dan wil je vast zoveel mogelijk van de stad kunnen genieten. Het zou dan ook zonde zijn als je uren in de rij bij het Colosseum gaat staan om een kaartje te kopen en naar binnen te mogen. Daarmee verspil je je kostbare tijd in deze prachtige stad. Het beste koop je een kaartje voor het Colosseum van tevoren online, of boek bijvoorbeeld een rondleiding zodat je de wachtrij kunt skippen.

2. Een te grote tas of trolley meenemen

Het Colosseum is goed beveiligd en een van de dingen die je zeker niet moet doen is een grote bacpack of een trolley meenemen tijdens je bezoek. Deze zijn namelijk niet toegestaan in het amfitheater. Er is ook geen garderobe, dus je komt het Colosseum in zo’n geval niet binnen. Overigens mag je wel gewoon een rugzak van normaal formaat mee naar binnen nemen. Bekijk de lijst met wat niet is toegestaan in het Colosseum.

– Tip: bezoek alle hoogtepunten met de Rome toeristenkaart-
Wil jij naast het Colosseum ook de Vaticaanse musea, de Sixtijnse kapel en de Sint-Pieterbasiliek bezoeken? Koop dan de populaire Roma Tourist Card. Dan heb je al je tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden in één pas. Bekijk meer info over de Toeristenkaart Rome.

3. Geen bescherming tegen de zon (of regen) meenemen

In het Colosseum is weinig beschutting te vinden. En zoals je weet kan de zon in Rome fel schijnen. Zorg er dus voor dat je zonebrandcrème, een zonnebril en eventueel een hoofddeksel bij je hebt als je er naartoe gaat. Het zou zonde zijn als je tijdens je bezoek verbrand of niet lekker wordt van de warmte.

Ook als het regent is het slim om jezelf goed te beschermen tegen het weer Ook hier geldt dat er geen beschutting is en je ervaring in het Colosseum een heel stuk minder leuk is als je compleet nat regent. Neem een regenpak, een poncho of een paraplu mee als de weersverwachtingen niet goed zijn. Een paraplu is overigens toegestaan in het Romeinse amfitheater.

4. Je hakken aantrekken

Uiteraard is er geen dresscode voor het Colosseum, dus als je de behoefte voelt om op je hakken er naartoe te gaan dan kan dat zeker. Maar een aanrader is het zeer zeker niet. Het is het prettigst om comfortabele schoenen aan te trekken. Je zult er best een tijd rondlopen en bovendien is het niet de beste ondergrond om op te wandelen.


Koop nu tickets


5. Niet naar de openingstijden kijken

Het Colosseum heeft niet het hele jaar dezelfde openingstijden. Met name als je buiten het seizoen gaat is het goed om even te controleren hoe laat de deuren van deze populaire bezienswaardigheid zich sluiten. En hou ook in de gaten dat je tot maximaal een uur voor sluitingstijd naar binnen kunt. Bekijk alle openingstijden van het Colosseum.

6. Vergeten iets te eten of te drinken mee te nemen

In het Colosseum is nergens een plek om wat te eten of te drinken te kopen. Zeker als je op een warme dag gaat is het dan ook belangrijk om voldoende water of ander drinken bij je te hebben. Zorg er wel voor dat je dit niet in glazen flessen meeneemt, want die zijn niet toegestaan. Maar je mag wel gewoon drinken in plastic mee naar binnen nemen.

Bekijk meer info en handige tips voor je bezoek aan het Colosseum.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply