Openingstijden Colosseum

colosseum openingstijden

Het Colosseum heeft veel verschillende openingstijden, die zijn aangepast op de toeristische seizoenen. Tijdens het hoogseizoen van eind maart tot en met eind augustus is het Colosseum dan ook het langst geopend. In de herfst en winter sluiten de deuren eerder, aangezien er dan over het algemeen een stuk minder toeristen op deze topattractie afkomen.

Openingstijden

Bekijk hier alle tijden van het Colosseum op een rij:

DatumOpeningstijden
1 januari – 28 februari09.00 – 16.30 uur
1 – 15 maart09.00 – 17.30 uur
26 maart – 31 augustus09.00 – 19.15 uur
1 – 28 oktober09.00 – 18.30 uur
29 oktober – 31 december09.00 – 16.30 uur

Eén uur voor sluitingstijd mogen de laatste bezoekers het Colosseum in. Dit is ook direct het moment waarop de kassa sluit en het dus niet meer mogelijk is om een ticket te kopen. Als je dan nog in de rij staat heb je dus helaas pech en zul je de volgende dag terug moeten komen voor een bezoek.

– Tip: bezoek alle hoogtepunten met de Rome toeristenkaart-
Wil jij naast het Colosseum ook de Vaticaanse musea, de Sixtijnse kapel en de Sint-Pieterbasiliek bezoeken? Koop dan de populaire Roma Tourist Card. Dan heb je al je tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden in één pas. Bekijk meer info over de Toeristenkaart Rome.

Wanneer is het Colosseum gesloten?

Het Colosseum is vrijwel het hele jaar geopend. Maar op de volgende data is het gesloten voor publiek:

  • 1 januari
  • 25 december

Tijdens alle andere (feest)dagen is het Colosseum gewoon geopend. En kun je het dus gewoon een bezoekje brengen.

Een bezoek in de avonduren

Wil je een echt unieke ervaring beleven? Overweeg dan eens om dit amfitheater ’s avonds te bezoeken. Je treft er geen grote hordes met toeristen aan en je hebt het Colosseum bijna helemaal voor jezelf. Deze tickets zijn overigens heel snel uitverkocht, dus als je een trip naar Rome boekt en graag in de avond naar deze bezienswaardigheid gaat is het het beste om nog voordat je vertrekt een avond te boeken (mits deze dan nog beschikbaar is).

Bekijk hier wanneer het Colosseum tijdens de avonduren geopend is:

DataDagenOpeningstijden
April – oktoberMaandag t/m zaterdag20.00 – 00.00 uur
November & decemberDonderdag, vrijdag & zaterdag18.00 – 22.00 uur

Koop hier je tickets voor een avondbezoek aan het Colosseum:

– Koop nu tickets voor het Colosseum –
Ga jij binnenkort naar het Colosseum in Rome? Koop dan nu je tickets online. Zo voorkom je dat je uren in de rij moet staan voor een toegangskaartje.

Heb je een vraag over de openingstijden van het Colosseum? Laat dan hieronder een reactie achter. Ik doe mijn best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.


Lees ook

No Comments

    Leave a Reply