handige info Nieuws over het Colosseum

Naar het Colosseum met kinderen

Het Colosseum is niet alleen een indrukwekkende plek voor volwassenen, maar ook kinderen zullen hier hun ogen uitkijken. Als je ervoor zorgt dat je goed voorbereid op pad gaat, zullen zowel jijzelf als je kinderen alles uit jullie bezoek aan dit wereldwonder halen. Bekijk de tips op deze pagina voor zo prettig mogelijk bezoek.

Neem identiteitsbewijzen mee

De entree voor het Colosseum is gratis voor iedereen die jonger is dan 18 jaar. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel kunnen aantonen dat je kind daadwerkelijk nog geen 18 is. Zorg er dus voor je een geldig identiteitsbewijs meeneemt. Ook als je kinderen nog erg jong zijn is het toch het beste om ID bij je te hebben. Je weet maar nooit en zo zorg je ervoor dat er hoe dan ook geen problemen ontstaan bij de ingang.

Ga mee met een Nederlandstalige rondleiding

Als je graag zoveel mogelijk uit je bezoek aan het Colosseum wilt halen is het leuk om een rondleiding te volgen. Zo leer je alles over de geschiedenis en achtergronden van dit beroemde bouwwerk. De meeste rondleiding zijn echter Engelstalig en dat is nogal lastig als je kinderen geen of nauwelijks Engels spreken. Wil je toch een rondleiding en ook eentje die je kinderen begrijpen? Kies dan voor een Nederlandstalige rondleiding.

Erg leuke Nederlandstalige gids, die goed op de kinderen inspeelde en rustig haar verhaal deed.

deelnemer Nederlandstalige rondleiding

Bestel je kaarten van tevoren online

Eigenlijk is dit niet alleen een tip voor als je met je kinderen naar het Colosseum gaat: koop je tickets online. Zo zorg je er namelijk voor dat je niet in lange wachtrijen komt te staan op een snikhete dag in Rome. En ook als het niet zo warm is, is het niet prettig om een paar uur van je kostbare tijd in de stad te verdoen met wachten tot je naar binnen kunt. Lees hoe je het beste aan Colosseum tickets komt.

Laat de kinderwagen in het hotel

Het Colosseum is toegankelijk voor kinderwagens, maar ideaal is het zeer zeker niet. Het kan ontzettend druk zijn in het beroemde amfitheater en dan is het lastig laveren met een buggy. Beter is het daarom om je kind mee te nemen in een draagzak of draagdoek. Ook dat zal niet altijd even prettig zijn als het erg warm is in de stad, maar het maakt je bezoek aan het Colosseum wel een stuk aangenamer. Mocht je overigens de kinderwagen echt niet achter kunnen laten dan is dat ook geen probleem. Het Colosseum is redelijk kinderwagenvriendelijk, maar het is gewoon allesbehalve ideaal.

Neem geen grote luiertas mee

Grote tassen en trolleys mogen niet mee naar binnen. Neem dan ook niet je hele luiertas mee, want dan zou het je zomaar kunnen overkomen dat je de toegang tot het Colosseum geweigerd wordt. En dat wil je natuurlijk niet. Zorg dus dat je alleen het hoogst noodzakelijke bij je hebt. Stop een luier, doekjes, flesjes etc. in een kleine tas en je kunt gewoon doorlopen bij de beveiliging nadat ze je tas hebben gecheckt.

Zorg dat je kinderen goede schoenen dragen

In het Colosseum kun je prima rondlopen. Maar trek je kinderen voor de zekerheid een goed paar schoenen aan. Geen teenslippers dus. Zo weet je zeker dat ze zich nergens aan zullen bezeren en bovendien kunnen zij zo onbezorgd – en jij dus ook – rondlopen.

Zorg voor drinken & snacks

In het Colosseum is er geen enkele plek waar je drinken of snacks kunt kopen. Zorg dus dat je voldoende eten en drinken  bij je hebt. Er is niets ergers dan kinderen die zin hebben in wat te eten of te drinken, maar je vergeten bent iets bij je te steken omdat je denkt dat je ter plekke wel wat kunt kopen. Deze tip gaat overigens eigenlijk altijd op, of je nou met of zonder je kinderen een bezoek brengt aan dit bijzondere wereldwonder.

Ga op het koelste tijdstip van de dag

Als je in de zomer naar Rome gaat is het het beste om de hitte zoveel mogelijk te vermijden. Zorg er daarom voor dat je op het minst hete moment van de dag naar het Colosseum gaat. De deuren gaan in de zomer om 08.30 open en dan is het nog niet zo heet. Ook is het Colosseum ’s avonds geopend. Daarvoor moet je echter wel een speciaal ticket aanschaffen.

– Koop nu tickets voor het Colosseum –
Ga jij binnenkort naar het Colosseum in Rome? Koop dan nu je tickets online. Zo voorkom je dat je uren in de rij moet staan voor een toegangskaartje.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply