Nieuws over het Colosseum

Openingsceremonie EK Voetbal 2020 in het Colosseum

In 2020 vindt het 60e Europees Kampioenschap voetbal plaats. De wedstrijdlocaties voor het toernooi worden voor het eerst in de geschiedenis verdeeld over 12 steden. Waaronder de hoofdstad van Italië: Rome. En de openingsceremonie vindt op een wel heel bijzondere locatie plaats… in het Colosseum.

Concert & ceremonie

Tijdens de openingsceremonie van het EK voetbal op 12 juni 2020 zullen er verschillende grote internationale artiesten in het Romeinse amfitheater optreden. De line-up van het evenement is echter nog niet bekend. Het is dus nog even afwachten wie er op het podium in het Colosseum zullen staan.

Voetbalwedstrijden Rome

Daarnaast zullen er 4 wedstrijden worden gespeeld in Rome tijdens het EK Voetbal 2020. Deze wedstrijden worden gespeeld op:

  • 12, 17 en 21 juni
  • 4 juli

Het is nog onbekend wie er deze wedstrijden tegen elkaar uit zullen komen. De loting voor de EK kwalificatie 2020 vindt plaats op 30 november en dan zal het speelschema bekend gemaakt worden.

Europese speelsteden EK voetbal 2020

Andere speelsteden van het Europees Kampioenschap 2020 zijn: Londen (waar de finale plaatsvindt), Amsterdam, Boedapest, Sint-Petersburg, München, Glasgow, Bilbao, Dublin, Kopenhagen, Boekarest en Bakoe.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply