Colosseum info – Handige informatie voor je bezoek aan het Colosseum

Colosseum info

Als je een bezoek wilt brengen aan het Colosseum in Rome is het wel handig om van tevoren op de hoogte te zijn van handige info. Bekijk alle Colosseum info die je nodig hebt als je het beroemde amfitheater wilt bekijken.

Er mogen maximaal 3.000 bezoekers tegelijkertijd het Colosseum binnen. En vooral tijdens het hoogseizoen – waar de tickets meestal uitverkocht zijn – levert dat nogal wat drukte op. Als je de drukte wilt vermijden kun je het beste je bezoek zo vroeg mogelijk in de ochtend, ofwel zo laat mogelijk in de namiddag, plannen. Ook is het vaak net iets rustiger in het Colosseum op een doordeweekse dag.

Van november tot en met februari is het ook een stuk rustiger (met uitzondering van de kerstperiode).

Probeer in de zomer het Colosseum op de heetste uren van de dag te vermijden. Er zijn vrijwel geen plekken met schaduw, dus je loopt continu in de volle zon. Bovendien zijn er ook nauwelijks plekken om even te gaan zitten om wat rust te nemen. Als je toch op het heetst van de dag gaat, wees dan goed voorbereid en neem veel water mee.

Ook tijdens de avonduren is het een stuk rustiger in het Colosseum. Daarvoor heb je echter wel speciale tickets nodig en deze zijn vaak ver op voorhand al uitverkocht.

 

Wachttijden en rijen

Er zijn twee rijen. Een voor de mensen die nog een ticket voor het Colosseum moeten kopen en een voor de mensen die van tevoren al hun ticket geboekt hebben.

De wachttijd in de rij voor de mensen die nog een ticket moeten kopen kan oplopen meerdere uren. Het is dan ook de moeite om van tevoren al je ticket aan te schaffen. In dit geval moet je nog wel in de rij voor de beveiliging. Op hele drukke dagen kan de wachttijd hier ook oplopen tot een uur. Hou daar dus rekening mee.

 

Toegankelijkheid

Voor mensen in een rolstoel is er een speciale ingang met een helling waar je naar binnen kunt rijden. Daarmee omzeil je meteen een aantal rijen. Nadat je binnen bent kom je op een pad van asfalt dat rolstoelvriendelijk is. Dankzij een rolstoelhelling kun je de lift betreden naar de eerste verdieping.

De begane grond van het Colosseum is ook toegankelijk met de rolstoel, maar je zult wel een meter of 5 over kleine keien moeten rijden om binnen te komen. Vervolgens kun je tot een kwart van de arena rijden, daarna zul je helaas terug moeten omdat je daar op een trap stuit.

Let op: de toiletten is het Colosseum zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Hoe lang heb je nodig?

Wij raden je aan om voor een bezoek aan het Colosseum minstens anderhalf uur uit te trekken.

Beveiliging

Vanwege veiligheidsredenen wordt het Colosseum goed bewaakt. Alle bezoekers en hun bagage moeten dan ook door een veiligheidscontrole. Beiden worden gecontroleerd met behulp van metaaldetectoren. In geval van twijfel kan een beveiliger aan je vragen of je je tas wilt openen en zal deze met de hand gecontroleerd worden.

Trolleys en grote rugzakken worden niet toegestaan in het Colosseum. Er is echter geen plek waar je deze kunt achterlaten. Het kan dus zijn dat je de toegang geweigerd wordt als je hiermee naar binnen wilt. Zorg er dus voor dat je geen al te grote rugzak bij je hebt. Uiteraard mag je geen (zak)messen meebrengen. Ook glazen flessen, sprays (zoals deoderant) en alcohol mogen niet mee naar binnnen.

Overigens moet je ook door de beveiliging als je een ticket hebt gekocht waarbij de wachtrij kunt ontlopen. Niemand ontkomt aan een veiligheidscontrole.

Let op: de wachttijd voor de beveiliging kan behoorlijk oplopen. Houd hier dus rekening mee als je je bezoek aan het Colosseum plant.

Wat neem je mee

In het Colosseum kun je best een tijd zoet zijn. Zorg er dan ook voor dat je goed voorbereid bent tijdens je bezoek. Hier een lijstje met dingen die handig zijn om mee te nemen:

  • paspoort of ID
  • camera / telefoon
  • geld
  • bescherming tegen de zon (hoofddeksel, zonnebrandcreme, zonnebril)
  • een kleine rugzak (grote rugzakken zijn niet toegestaan)
  • iets te eten
  • voldoende drinken (alleen toegestaan in plastic flessen)

Faciliteiten in het Colosseum

In het Colosseum bevindt zich geen garderobe waar je jassen of tassen achter kunt laten. Er is ook geen plek waar je eten of drinken kunt aanschaffen. Er zijn echter echter wel toiletten waar je gratis gebruik van kunt maken tijdens je bezoek.

Lees ook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *