Colosseum info – Handige informatie voor je bezoek aan het Colosseum

colosseum info

Als je een bezoek wilt brengen aan het Colosseum in Rome is het wel handig om van tevoren op de hoogte te zijn van handige info. Bekijk alle Colosseum info die je nodig hebt als je het beroemde amfitheater wilt bekijken.

Beste tijdstip

Er mogen maximaal 3.000 bezoekers tegelijkertijd in het Colosseum. En tijdens het hoogseizoen zijn de tickets meestal uitverkocht. Daardoor kan het druk zijn in het beroemde amfitheater. Als je de drukte wilt vermijden kun je er het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend, of in de namiddag naartoe gaan. Bovendien is het op een doordeweekse dag vaak net iets rustiger in het Colosseum.

Tijdens de avonduren is het veel rustiger dan overdag. Daarvoor heb je alleen wel speciale tickets nodig en deze zijn vaak ver op voorhand al uitverkocht. Zorg dus dat je er op tijd bij bent.

Probeer in de zomer het Colosseum op de heetste uren van de dag te vermijden. Er zijn vrijwel geen plekken met schaduw, dus je loopt continu in de volle zon. Bovendien zijn er ook nauwelijks plekken om even te gaan zitten om wat rust te nemen. Als je toch op het heetst van de dag gaat, wees dan goed voorbereid en neem veel water mee.

Van november tot en met februari is het ook een stuk rustiger. Met uitzondering van de kerstperiode. Dan is het er meestal ook heel druk.

– Tip: bezoek alle hoogtepunten met de Rome toeristenkaart-
Wil jij naast het Colosseum ook de Vaticaanse musea, de Sixtijnse kapel en de Sint-Pieterbasiliek bezoeken? Koop dan de populaire Roma Tourist Card. Dan heb je al je tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden in één pas. Bekijk meer info over de Toeristenkaart Rome.

Wachttijden en rijen

Er zijn twee rijen. Eén voor de mensen die nog een ticket voor het Colosseum moeten kopen en één voor de mensen die van tevoren een ticket gekocht hebben.

De wachttijd in de rij voor de mensen die nog een ticket moeten kopen kan oplopen meerdere uren. Wij raden daarom aan om om van tevoren je tickets online te kopen. Zo voorkom je een wachtrij voor de kassa. Houd er rekening mee dat je nog wel in de rij moet voor de beveiliging. Op hele drukke dagen kan de wachttijd hier ook oplopen tot een uur. Maar deze rij kun je nooit skippen.


Koop nu tickets


Toegankelijkheid

Voor mensen in een rolstoel is er een speciale ingang met een helling. Daarmee omzeil je meteen een aantal rijen. Nadat je binnen bent kom je op een pad van asfalt dat rolstoelvriendelijk is. Dankzij een rolstoelhelling kun je de lift betreden naar de eerste verdieping.

De begane grond van het Colosseum is ook toegankelijk met de rolstoel, maar je zult wel een meter of 5 over kleine keien moeten rijden om binnen te komen. Vervolgens kun je tot een kwart van de arena rijden, daarna zul je helaas terug moeten omdat je daar op een trap stuit en er geen hellingen zijn aangelegd.

Let op: de toiletten is het Colosseum zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Hoe lang heb je nodig?

Wij raden je aan om voor een bezoek aan het Colosseum minstens anderhalf uur uit te trekken.

Beveiliging

Vanwege veiligheidsredenen wordt het Colosseum goed bewaakt. Alle bezoekers en hun bagage moeten daarom door een veiligheidscontrole. Beiden worden gecontroleerd met behulp van metaaldetectoren. In geval van twijfel kan een beveiliger aan je vragen of je je tas wilt openen en zal deze met de hand worden gecontroleerd.

Trolleys en grote rugzakken worden niet toegestaan in het Colosseum. Er is echter geen plek waar je deze kunt achterlaten. Het kan dus zijn dat je de toegang geweigerd wordt als je hiermee naar binnen wilt. Zorg er dus voor dat je geen al te grote rugzak bij je hebt. Uiteraard mag je geen (zak)messen meebrengen. Ook glazen flessen, sprays (zoals deoderant) en alcohol mogen niet mee naar binnnen.

Overigens moet je ook door de beveiliging als je een ticket hebt gekocht waarbij de wachtrij kunt ontlopen. Niemand ontkomt aan een veiligheidscontrole.

Let op: de wachttijd voor de beveiliging kan behoorlijk oplopen. Houd hier dus rekening mee als je je bezoek aan het Colosseum plant.

Wat neem je mee?

Je bezoek aan het Colosseum kan best een tijd duren. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent op je bezoek. Hier een lijstje met dingen die handig zijn om mee te nemen:

 • paspoort of ID
 • camera / telefoon
 • geld
 • bescherming tegen de zon (hoofddeksel, zonnebrandcreme, zonnebril)
 • een kleine rugzak (grote rugzakken zijn niet toegestaan)
 • iets te eten
 • genoeg drinken (alleen toegestaan in plastic flessen)

Faciliteiten in het Colosseum

In het Colosseum is geen garderobe waar je jassen of tassen achter kunt laten. Er is ook geen plek waar je eten of drinken kunt kopen. Er zijn wel toiletten waar je gratis gebruik van kunt maken tijdens je bezoek.

– Koop nu tickets voor het Colosseum –
Ga jij binnenkort naar het Colosseum in Rome? Koop dan nu je tickets online. Zo voorkom je dat je uren in de rij moet staan voor een toegangskaartje.


Lees ook

2 Comments

 • Reply
  geja Jansen
  8 maart 2023 at 12:11

  Is it allowed to visit the Colosseum, the Forum Romanum and the Palatijn with my small dog?

  • Reply
   Maaike
   27 maart 2023 at 19:19

   Hi Geja,

   Unfortunately dogs are not allowed in the Colosseum, the Forum Romanum and the Palatine hill.

   Regards,
   Maaike

Leave a Reply