Colosseum tickets & prijzen

colosseum tickets

Colosseum tickets & prijzen

Het Colosseum is een must-see tijdens je trip naar Rome. Maar hoe duur is de entree en waar kun je het beste tickets kopen?

Er zijn verschillende soorten kaartjes en diverse manieren om aan tickets voor het Colosseum komen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het verkrijgen van tickets voor dit bijzondere wereldwonder.

 

Colosseum tickets

Bekijk hier de entreeprijzen en verschillende tickets voor het Colosseum.

Soort ticketPrijs*Boekings-kosten 
Standaard ticket* geldig voor 1 dag€16€2
Standaard ticket* geldig voor 2 dagen€18€2
Inwoners van EU van 18 - 25 jaar€2€2
Iedereen jonger dan 18 jaarGratisGeen
Met Roma pass (á €28)Gratis€2Koop nu de Rome pas

 • Per 1 november 2016 stijgen de prijzen van het Colosseum met €4 euro per ticket. Je kunt niet onder de boekingskosten uitkomen. Ook niet als je bij het Colosseum in de rij staat.

Er zijn ook dagen waarop je het Colosseum gratis kunt bezoeken. Lees wel goed wat er bij de informatie over de gratis dagen staat, want deze dagen zijn niet de beste dagen om het amfitheater in Rome te bezoeken. Bekijk op deze pagina ook wat een de beste rondleidingen door het Colosseum.

Tickets Colosseum kopen

Er zijn vier verschillende manieren waarop je aan tickets voor het Colosseum kunt komen. Hieronder zie je alle opties op een rij. Lees het goed door en bekijk wat voor jou de beste manier is om kaartjes te kopen.

Bij het Colosseum zelf

Je kunt natuurlijk in de rij gaan staan bij het Colosseum. Dat lijkt wellicht een goede optie, maar dit is zeker niet de beste optie. Sterker nog: het is eigenlijk de slechtste optie. Je loopt zo namelijk het risico dat je niet naar binnen kunt. Er mogen namelijk maar 3.000 mensen tegelijkertijd het Colosseum in. Het kan dus zo zijn dat de kaarten uitverkocht zijn op het moment dat jij bij de kassa bent. Bovendien staat er meestal een hele lange rij voor de kassa en kan de wachttijd behoorlijk oplopen. Uren wachten is sowieso niet prettig, maar al helemaal niet op een snikhete dag in Rome.

Van tevoren online boeken

De beste optie is om van tevoren je tickets voor het Colosseum online te boeken. Zo voorkom je een lange wachtrij en ben je zeker van je toegang.

Er zijn twee manieren om dit te doen:

Bij Ticketbar betaal je iets meer, maar is er wel een audoguide bij je ticket inbegrepen. Via de officiële site is dit niet het geval en moet je bij het Colosseum alsnog in de rij staan en bijbetalen als je wel een audioguide wilt.

Waarom via Ticketbar je tickets kopen?

Betaal met iDeal
Ticket is inclusief audioguide
Als je via de officiële site een audioguide wilt ben je duurder uit dan bij ticketbar
Zeer betrouwbaar

Bekijk meer info en koop nu je tickets

Met de Roma pass

De Rome pass is een voordeelkaart voor Rome. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer reizen, en gratis of met korting allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Je kunt hiermee ook gratis het Colosseum bezoeken. Je moet alleen nog wel €2 betalen voor de reserveringskosten. Let op! Het is echter wel zo dat er maar een beperkt aantal reserveringen voor het Colosseum mogelijk zijn, dus kijk van tevoren goed of je met de Roma Pass wel je gewenste bezoek aan het Colosseum kunt brengen. Als je de kaart bestelt, zorg dan dat je ook meteen een reservering voor het Colosseum maakt. In het ergste geval kun je de kaart gewoon kosteloos annuleren tot 24 uur van tevoren.

Bekijk meer info en koop de Roma Pass

Met een rondleiding

Met een rondleiding kom je ook op een prettige manier het Colosseum binnen. Kijk voor meer informatie en interessante rondleidingen hieronder:

Rondleidingen

Een rondleiding voegt écht iets toe aan je bezoek van het Colosseum. Een bezoek is natuurlijk hoe dan ook indrukwekkend en het is sowieso bijzonder om er rond te lopen. Maar met een gids kijk je op een hele andere manier naar deze historische plek. Deze brengt het gebouw als het ware voor je ogen tot leven. Er zijn zoveel verschillende rondleidingen in het Colosseum mogelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ook verschillende prijzen onderling behoorlijk van elkaar.

Daarom hieronder op een rijtje de beste rondleidingen waarbij het met de prijs/kwaliteitsverhouding wel goed zit:

Rondleiding met een kleine groep

Deze rondleiding is een recht-toe-recht-aan rondleiding door het Colosseum. Met een kleine groep (fijn!) en een professionele gids met een goed verhaal. Deze vertelt je in een uur alles wat je wilt weten over dit wereldwonder. Hij of zij beantwoordt al je vragen en zorgt ervoor dat je als een kenner het Colosseum weer verlaat. Ook krijg je nog een audioguide voor alle belangrijke bezienswaardigheden in Rome (waaronder de Spaanse trappen en de Trevi-fontijn) en krijg je toegang tot het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel.

Lees meer informatie en boek de rondleiding hier

Rondleiding inclusief arenavloer

Met een gewoon ticket voor het Colosseum mag je niet de arenavloer op. Maar met deze rondleiding mag dat wel. En dat is wel heel bijzonder, want dan krijg je ook een gevoel bij hoe de mensen in de arena zich gevoeld moeten hebben terwijl ze omringt werden door zo'n grote tribune met schreeuwende Romeinen. Na een korte introductie vanaf buiten het Colosseum neemt de gids je mee naar binnen en hoor je alles over de geschiedenis, het ontwerp en de constructie van dit unieke bouwwerk.

Lees meer informatie en boek de rondleiding hier

Rondleiding Colosseum met een Nederlandstalige gids

Wist je dat je ook een rondleiding door het Colosseum kunt krijgen met een Nederlandstalige gids? Zo weet je zeker dat je de hele rondleiding goed kunt volgen. En het is ook handig als je met je kinderen naar deze bijzondere plek gaat. De rondleiding start met een wandeling langs de ruïnes van het Forum Romanum en daarna breng je een bezoek aan het Colosseum waar de gids je alles zal vertellen over de bouw en de geschiedenis van het bouwwerk zelf, maar natuurlijk ook over de gladiatoren en alle spektakels die erin plaatsvonden.

Lees meer informatie en boek de rondleiding hier

Avond rondleiding inclusief ondergronds deel en arena

Toegegeven, deze tour is zeker niet goedkoop, maar hij staat wel garant voor een uniek bezoek aan het Colosseum. Aangezien deze rondleiding plaatsvindt in de avonduren zijn er heel veel minder toeristen aanwezig. Je hebt dus veel meer zicht op de bijzondere constructie zelf. Bovendien zorgt het maanlicht voor een speciale atmosfeer. Deze tour is zo populair dat hij heel vaak uitverkocht is. Mocht je dus over een paar maanden naar Rome gaan en deze rondleiding doen. Boek deze dan nu alvast! Je kunt tot 24 uur van tevoren annuleren mocht je dat willen, maar je kunt niet meer last minute boeken.

 

Lees meer informatie en boek de rondleiding hier

Rome in één dag

Tijdens deze uitgebreide rondleiding zie je alle hoogtepunten van Rome op 1 dag. Je brengt tijdens deze dag een bezoek aan zowel het Vaticaan, de Sint-Pietersbasiliek met de Sixtijnse kapel als natuurlijk... het Colosseum! Je brengt de ochtend door in Vaticaanstad waar de gids je meeneemt in je meeneemt langs iconische bezienswaardigheden en kunstwerken. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en passeer de meesterwerken van de Vaticaanse Musea. 's Middags breng je samen met de gids een bezoek aan het indrukwekkende Colosseum en volgens wandel je langs de archeologische vindplaatsen eromheen, waaronder de Palatijnse heuvel en de Romeinse Fora. Na deze  rondleiding weet je alles over Rome en deze bijzondere bezienswaardigheden.

Lees meer informatie en boek de rondleiding hier

Verschillende tickets

Bekijk een selectie van de verschillende tickets waarmee je het Colosseum kunt bezoeken. Een overzicht met alle tickets en rondleidingen vind je hier.

Colosseum met audioguide

+ ontloop de wachtrij

Bezoek op je eigen gelegenheid Colosseum en skip de wachtlijn. Inclusief audioguide met allerlei interessante achtergrondinformatie over dit beroemde amfitheater.

 • Ontloop de wachtrij
 • Inclusief audioguide
 • Tickets Forum Romanum & Palatijn

Prijs per persoon:

€23,50

Meer info & boek nu

Colosseum met uitzicht

+ ontloop de wachtrij

Bezoek nu ook de derde, vierde en vijfde verdieping van het Colosseum. Inclusief 1 uur durende tour door het grootste amfitheater ter wereld.

Inclusief

 • Ontloop de wachtrij
 • Bezoek 3e,4e & 5e verdieping
 • Inclusief tour van 1 uur
 • Forum Romanum & Palatijn

Prijs per persoon:

€23

Meer info & boek nu

Colosseum met videoguide

+ ontloop de wachtrij

Bezoek het Colosseum Inclusief informatieve videoguide met allerlei interessante achtergrondinformatie over het beroemdste amfitheater ter wereld.

 • Ontloop de wachtrij
 • Inclusief videoguide
 • TIckets Forum Romanum & Palatijn

Prijs per persoon:

€25

Meer info & boek nu

Gratis entree Colosseum

Tot voor kort kon je het Colosseum iedere eerste zondag van de maand gratis bezoeken. De regels hiervoor zijn echter veranderd. Er zijn nu specifieke dagen geselecteerd waarop je gratis het Colosseum binnen mag.

In 2019 kun je op de volgende dagen gratis naar binnen:

MaandData
maart3, 5, 6, 7, 8, 9 & 10
mei9
juni5 & 29
september23
oktober4
november4 & 21
december18

Let wel: op deze dagen kan het extreem druk zijn in het Colosseum. Bovendien kun je voor deze data niet van tevoren een ticket boeken. Dat betekent dat je in de rij moet wachten tot je naar binnen kunt. En de wachttijd kan oplopen tot enkele uren. Wat dat betreft is het wellicht verstandiger om het Colosseum op een andere dag te bezoeken.

Vragen

Heb je vragen? Laat dan een reactie hieronder achter. Wij geven je zo snel mogelijk een antwoord op je vraag.

2 Comments

 1. Aukwani Kabasi schreef:

  Wij gaan volgende maand naar Rome en willen ook het Colosseum bezoeken. Ik heb een vraag over de rondleidingen met audioguide. Is deze is ook het Nederlands? Of alleen Engels etc? Mijn schoonmoeder spreekt alleen Swahili.

  • Maaike schreef:

   Dag Aukwani,

   Wat leuk dat jullie naar Rome gaan. De audioguide is echter alleen in de volgende talen beschikbaar: Engels, Spaans, Italiaans, Duits, Frans, Portugees en Chinees. Wellicht dat jij een audioguide kunt nemen en een en ander voor je schoonmoeder kunt vertalen?

   Ik wens jullie heel veel plezier in Rome en in het Colosseum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *