handige info Nieuws over het Colosseum

Coronamaatregelen in het Colosseum

corona colosseum

Net als de rest van de wereld heeft ook Italië te kampen met het coronavirus. De afgelopen maanden zorgde dat ook voor bijzondere momenten in het Colosseum: er waren minder toeristen in Rome en dus was het bij tijd en wijle rustig in het bouwwerk.

Er zijn extra maatregelen getroffen in het Colosseum. Dit om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen en de kans op verspreiding van het coronavirus te beperkten

  • Bezoekers moesten hun tickets van tevoren online kopen, om ervoor te zorgen dat er geen rijen met bezoekers voor het amfitheater kwamen te staan.
  • De openingstijden van het Colosseum werden gewijzigd; het was nu open van 08.30 tot 19.00 uur.
  • Het dragen van mondkapjes was verplicht.
  • Van alle bezoekers werd bij binnenkomst de temperatuur opgemeten.
  • Er werden veel minder mensen toegelaten tot het Colosseum.

Colosseum gesloten

Maar omdat het aantal coronabesmettingen in Italië is opgelopen, heeft de Italiaanse regering nieuwe maatregelen moeten treffen. Als gevolg daarvan is het Colosseum volledig gesloten van 6 november tot 3 december 2020.

– Koop nu tickets voor het Colosseum –
Ga jij binnenkort naar het Colosseum in Rome? Koop dan nu alvast je tickets online. Zo voorkom je uren in de rij staan. Voor maar 50 cent meer dan via de officiële site krijg je gratis een exclusieve audiotour én kun je eenvoudig afrekenen met iDeal!

Heb je vragen over de coronamaatregelen in het Colosseum? Laat je vraag hieronder achter en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply